Puppy's 


Hoera, u heeft een pup! Wanneer beginnen met de vachtverzorging? 

Natuurlijk zal uw pup eerst aan de thuis situatie moeten wennen. Nieuwe omgeving, andere geurtjes, andere nieuwe bewoners. Wacht alleen niet te lang met het laten wennen aan het borstelen. Het beste is om vrij snel een vast ritueel te krijgen om uw pup te laten wennen aan het borstelen. Om meer overwicht te krijgen, zet uw pup op tafel. Als uw pup het borstelen toelaat, beloon hem/haar hiervoor. Laat het bijten in de borstel niet toe. De tijd die u neemt voor het borstelen, bouwt u rustig op. Zorg dat u altijd diegene bent die de borstelbeurt beëindigt. 

Puppy gewenningsbeurtjeGeheel gratis!

Met een leeftijd van 12 tot 16 weken (wanneer uw pup eerste zijn puppyentingen heeft gehad) is uw pup van harte welkom in de trimsalon! Uw pup zal even door de salon heen mogen lopen, om zo even de omgeving te verkennen en alle geurtjes in zich op te nemen en zal daarna op de trimtafel plaats nemen. Ik zal de pup kort laten kennis maken met het geluid en trilling van de tondeuse en aan het geluid van de föhn/blazer. Eventueel mocht dat lukken zullen de nageltjes en de oogjes vrij geknipt worden. De oren en tandjes worden even kort bekeken.  Ik zal ook even kort een borstel of kam door de vacht heen halen. Natuurlijk word uw pup beloond voor zijn goede gedrag met een heerlijk snoepje.  U als baasje krijgt advies over welke materiaal aan borstel en kam het beste is voor de vacht van uw pup. Tevens krijgt u uitleg over hoe en wanneer de kam of borstel te gebruiken.Uiteraard mag u gerust vragen stellen, graag zelfs! Als u komt voor een gewenningsbeurtje, neem dan gerust uw materiaal mee, zodat ik kan bekijken of u over het juiste materiaal beschikt. Uw pup zal hooguit met een half uur tot een uur aanwezig zijn in de trimsalon. Voor zijn eerste kennismaking is dat ook meer als voldoende. Al die nieuwe indrukken en al het gefriemel aan hem/ haar lijf kan best vermoeiend zijn. Het zou kunnen dat uw pup bij thuis komst even een dutje gaat doen, want het kost toch wel wat energie voor zo'n klein hummeltje. Tijdens zijn slaap zal al zijn indrukken verwerkt worden. 

 

tips
Uw pup zal natuurlijk moeten wennen aan verschillende voorwerpen en handelingen in de trimsalon. Om uw pup en trimster alvast te helpen wat handige tips. Hierbij kunt u het beste de pup met een handdoek op tafel zetten voor meer overwicht. Als de pup beweegt kunt u eventueel een halsband om doen, zodat u de pup kunt vasthouden of eventueel met zijn tweeën.
1: voor het laten wennen aan de tondeuse, kunt u zelf met een elektrische tandenborstel over het lichaam heen gaan. Zodra uw pup het toelaat en rustig is, mag u hem of haar belonen. 
2: voor het laten wennen met oogjes vrij knippen, kunt u zelf met uw vinger een beetje friemelen en wrijven voor de ogen, Zodra uw pup het toelaat en rustig is, mag u hem of haar belonen. Hierbij zult de pup ook moeten wennen aan het vast pakken onder zijn of haar bekje, uw pup zal het geheel niet prettig en leuk vinden en zal protesteren of beetje gaan piepen, dit omdat ze het niet kennen of gewend zijn, u doet de pup echter geen zeer zolang er niet aangetrokken word!. Beloon uw pup voor het toelaten.
3: Friemel aan de voetjes, pak de pootjes op, zo wend de hond aan de aanraking en zal het de pootjes afdrogen beter toelaten. Uiteraard kunt u ook hiervoor uw pup belonen. Let op met het afdrogen dat u niet wild door de vacht heen wrijft. Het prettigste is om de vacht te kneden/lichtjes knijpen. Zo voorkomt u dat de haren niet in elkaar gaan zitten en klitten vormen.
4: Heeft uw pup natte voetjes of in het geheel nat? dan kunt u gerust de pup droog föhnen. Het prettigste is om te föhnen wanneer u de föhn op de koude laagste stand zet. houd afstand en beweeg de föhn met de haren mee. Zo zal de hond wennen aan het geluid en tevens het gevoel van de lucht die over het lichaam heen blaast. Beloon uw pup bij het toelaten en rustig blijft zitten. Het föhnen zal tevens het zelfde idee geven als wanneer de pup met een blazer op de zachtste stand gedroogd word.   
Probeer bij deze oefeningen vol te houden. Oefening baard kunst, uiteindelijk zal uw pup het leren en eraan wennen. Het is geen verplichting!, maar ik merk zeker in de trimsalon dat ze het dan prima toelaten maar ook voor u zelf thuis zult u merken dat deze handelingen dan prettig zullen verlopen. Zie het als een leuke bezigheid met uw pup!. Heeft u er vragen over stel ze gerust! 
De eerste puppy trimbeurt

 

Nadat u een bezoekje heeft gebracht aan de trimsalon voor een gewenningsbeurtje, is het moment aangekomen om uw pup zijn of haar eerste puppybeurt te geven. Altijd spannend natuurlijk! Bij het brengen zal er besproken worden wat de eventuele wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn. De pup zal weer eventjes op tafel gezet worden, om samen de vacht te bekijken. Zodra alles door besproken is en de wensen bij mij bekend zijn, zal de trimbehandeling beginnen. Het zal voor uw pup natuurlijk spannend zijn. De tijd, aandacht en geduld is zeker van belang om de trimbehandeling rustig te laten verlopen, het kan zijn dat uw pup natuurlijk nog niet alles toe laat en alles nog moet leren, ondanks dat u thuis heeft geoefend met de bovenstaande tips. Het verschilt echter per pup en wat de pup al kent. Tussendoor mag uw pup even op de grond rond lopen en eventueel tussen door buiten een plas doen. 
Na een eerste trimbeurt kan het zijn dat uw pup zich een beetje 'vreemd' zal gedragen, zoals met de kop schudden, zijn lichaam besnuffelen of gaan rollen over de vloer. Uw pup moet wennen aan het gevoel van zijn nieuwe uiterlijk. Over het algemeen is dit dezelfde dag of de dag erna weer verdwenen.